Datacentrum-Datacenter.nl

banner

10 Tips voor het kiezen van een colocatie data centrumHet kiezen van een colocatie provider voor het hosten van uw servers is moeilijk, er zijn veel zaken waar u op moet letten, uw keuze is extra moeilijk doordat het verhuizen naar een ander datacenrum vaak een kostbare aangelegenheid is. In dit artikel volgen 10 tips die u helpen bij het kiezen van het juiste colocatie data center.

1. Controleer of de colocatie provider de juiste certificaten heeft. Voldoet het data center bijvoorbeeld aan PCI standaarden, is het center SAS 70 of tier 4 gecertificeerd? Onderzoek of deze (of andere) certificaten voor u en uw klanten van belang zijn.

2. Wees er zeker van dat het centrum voldoende capaciteit beschikbaar heeft en dat er ruimte om uit te breiden is, op deze manier vermindert u het risico dat u later moet verhuizen vanwege bijvoorbeeld ruimtegebrek.

3. Check de reputatie van de colocatie provider door het bedrijf op te zoeken via Google en onderzoek wat er over hen wordt geschreven in blogs en forums. U kunt op deze manier ook onderzoeken of men in het verleden grote storingen heeft gehad of andere problemen.

4. Wees er zeker van dat het data center carrier neutraal is. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit. Carrier neutraliteit houdt in dat u kunt kiezen uit verschillende leveranciers voor bijvoorbeeld bekabeling of internetdiensten. In grote data centers of carrier hotels is er waarschijnlijk een meet me room (MMMR) voor interconnectie en wellicht zelfs een internet exchange (IXP).

5. Onderzoek hoeveel energie uw apparatuur nodig heeft en check bij het data center of ze daarvoor voldoende koeling kunnen leveren.

6. Als u colocatie nodig heeft in verschillende gebieden, overweeg dan om in zee te gaan met een grote provider die in meerdere gebieden actief is.

7. Bekijk de laatste jaarrapporten van het bedrijf om er zeker van te zijn dat men financieel stabiel is. Mocht de provider failliet gaan dan kan dat u en uw bedrijf in ernstige problemen brengen.

8. Wees er zeker van dat u een overzicht heeft van alle kosten en niet alleen van rack of cage setup of huurtarieven, neem in uw zoektocht naar een geschikt colocatie data centrum ook de tarieven mee voor hulp op afstand, interconnectie en aanvullende energiekosten.

9. Als uw bedrijf duurzaamheid nastreeft kan het nuttig zijn om bij het data center na te gaan of zij bijvoorbeeld duurzame energie gebruiken.

10. Zoek een data center op een geschikte locatie, dat betekent dat het centrum makkelijk bereikbaar moet zijn en niet in de buurt van eventuele gevaren - Data Center Map is daarvoor een uitstekende tool, u kunt via deze site zoeken naar een colocatie data centrum en nog veel meer.

Enkele van bovenstaande tips zijn ook van toepassingen op andere diensten dan enkel de colocatie van rack space. Bijvoorbeeld: dedicated servers, virtual servers, cloud servers, IP transit, ethernet services, internet exchange services en meer data center diensten.

Natuurlijk zijn er nog vele andere factoren die meespelen wanneer u kiest voor een data center waar u uw server colocaliseert, bovenstaande factoren zijn echter de meest belangrijke in relatie tot colocatie.

Data Center Map


Als u op zoek bent naar andere data centrum of hosting gerelateerde diensten in Nederland of in andere landen, bekijk dan deze website: Data Center Map. Hier staan ook interactieve kaarten, zoekmogelijkheden, statistieken over de branche, onderzoek, bedrijfsprofielen en nog veel meer.
Datacentrum Gids - Colocatie, colocation, rack space, dedicated servers, cloud servers, virtual servers, CDN, IP transit etc.
Copyright © Data Center Map.